Toscolano-Maderno

Vlak bij camping Toscolano ligt de gemeente Toscolano-Maderno, een samenvoeging van de dorpen Toscolano en Maderno. Een prachtige gemeente waar cultuur, sport en ontspanning samensmelten tot een toeristisch dorpje waar u tijdens uw verblijf op camping Toscolano zeker geweest moet zijn!

Veel cultuur
Toscolano-Maderno heeft een hoog cultuur karakter. Hierbij is het bijzonder om te zien dat twee dorpen die al bijna honderd jaar samengevoegd zijn, zich toch behoorlijk onderscheiden. Waar je in Toscolano vooral kunt zien dat ze zich vooral op de industrie richtten, heeft Maderno veel meer een toeristisch karakter.

In Toscolano, het oudste dorp van de twee, kunt u zelfs herinneringen vinden uit de Romeinse tijd. u kunt er namelijk de overblijfselen vinden van een oude Romeinse villa. Deze villa, die het bezoeken zeker de moeite waard is, beschikt over prachtige vloermozaieken, die u tijdens uw verblijf op Camping Toscolano zeker gezien moet hebben.

Overigens beschikken beiden dorpen over schitterende oude kerken, die ook bezocht kunnen worden. Ook het papiermuseum, gebouwd uit de restanten van een oude papiermolen, is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De papierindustrie is in Toscolano namelijk zeer belangrijk. Al in de Middeleeuwen ontwikkelde zich in deze streek de papierindustrie en nog steeds wordt er hier papier geproduceerd.

Sportieve activiteiten
Toscolano-Maderno beschikt niet enkel over cultuur. Er zijn ook meer dan genoeg sportieve activiteiten te beoefenen. Er zijn in deze gemeente de meest prachtige wandel en fietsroutes en ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Verder kunt u hier golfen en komen vanzelfsprekend de watersporters uitgebreid aan hun trekken.

Vissen is een favoriete sport in deze streek. Zowel in het Gardameer als in de rivier de Toscolano kunne behoorlijk grote vissen gevangen worden. In de maand mei wordt er elk jaar een roeiwedstrijd georganiseerd in Toscolano-Maderno, een ware happening die u zeker moet bezoeken als u in die periode op Camping Toscolano verblijft.